Over Frank

Frank (1991) volgde vanaf zijn 13e de vooropleiding Klassiek Piano aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Nadat hij veel verschillende muziekstijlen had geprobeerd besloot hij in 2010 te switchen naar Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. 

In Arnhem begon Frank steeds meer eigen nummers te schrijven wat resulteerde in zijn debuutalbum Signature (Ristretto Records, 2013). Het debuutalbum werd zeer goed ontvangen en Frank maakte zijn radiodebuut op Sublime FM en speelde op talloze festivals in binnen- en buitenland. Dit deed hij zowel solo als met zijn band. 

In 2014 studeerde Frank af waarna hij zich meer begon te verdiepen in synthesizers. Hij besloot zijn eigen ‘one-man-band’ IBROW op te richten. In 2015 bracht hij samen met Tom Hermens de EP ‘more than six’ uit. Frank bleef IBROW flink doorontwikkelen, zo stond hij in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam in 2017 en speelde hij in het voorprogramma van bekende Nederlandse bands. IBROW was inmiddels een ware belevenis om naar te kijken: live visuals en action camera’s werden gecombineerd met drums, synthesizers en effecten.

Inmiddels had Frank veel nieuwe nummers geschreven die hij besloot op te nemen in de Ristretto Records Studio in Rotterdam. In het najaar van 2018 was de release van de EP ‘Synthetic’. Na vele optredens (waaronder een speciale samenwerking met de Urban Trail Series) besloot hij begin 2019 IBROW even te pauzeren. 

Frank heeft veel ervaring in het geven van muziekles. Op dit moment geeft hij twee dagen les in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. Ook heeft hij 5 jaar twee koren in Utrecht onder zijn leiding gehad, veel opgetreden met Thijs van Leer en kon je hem regelmatig vinden in de Pianobar op ss Rotterdam.